De Vereniging van Kalkzandsteen Lijmbedrijven VKL

Kalkzandsteenlijmwerk is sinds haar introductie uitgegroeid tot één van de belangrijkste onderdelen van het ruwbouwproces. In bijna zeventig procent van alle nieuwbouwwoningen wordt kalkzandsteen lijmwerk toegepast, terwijl ook de utiliteitsbouw niet achterblijft.

 

Het succes van gelijmde kalkzandsteen heeft een enorme groei van het aantal lijmbedrijven met zich meegebracht. En omdat groei geen wildgroei moet worden is in 1997 de Vereniging van Kalkzandsteen Lijmbedrijven VKL opgericht. Het verlijmen van kalkzandsteen is uitgegroeid tot een specialisme. Kalkzandsteenblokken en kalkzandsteenelementen vereisen een speciale aanpak in coördinatie en verwerking. Om tot een eindresultaat van hoge kwaliteit te komen, is het dan ook een vereiste het project uit te laten voeren door lijmbedrijven met verstand van zaken. VKL vertegenwoordigt deze lijmbedrijven. VKL is de brancheorganisatie / vereniging van bedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanbrengen van kalkzandsteenlijmwerk. Het doel van de VKL is helder: de VKL bewaakt en behartigt de belangen en kwaliteit van bedrijven die kalkzandsteenblokken en -elementen verlijmen. Voor bouwkundige aannemers is de ondertitel 'lid van de VKL' uitgegroeid tot een keurmerk dat hun de garantie geeft samen te werken met een vakbekwaam lijmbedrijf dat handelt volgens de meest recente kwaliteitseisen.

 

VKL-leden hebben zich verenigd omdat zij hierdoor:

  • Gezamenlijk kunnen komen tot uniforme detailleringen, bestek omschrijvingen en kwaliteitseisen;
  • Van elkaar op technisch gebied kunnen leren;
  • Gezamenlijk hun kwaliteitsbewustheid kunnen profileren naar de markt, onder meer doordat VKL voorlichting geeft aan geïnteresseerden;
  • VKL aan de wieg staat bij de branche-innovaties, en hierbij een adviserende en informerende rol speelt;
  • VKL in nauw contact staat met aannemers, lijmbedrijven, leveranciers en kennisinstituten;
  • Hierdoor kan zij voor haar leden snel en accuraat inspringen, voorlichting geven en adviseren op allerlei gebied. Door uitwisseling van ervaring profiteert opdrachtgever mee van de bij de leden aanwezige laatste technische en organisatorische kennis. De verscheidenheid onder VKL-leden is groot. Er zijn lidbedrijven waarvoor kalkzandsteen lijmwerk het enige specialisme is, er zijn ook leden die een groot aantal van verschillende andere werkzaamheden (vooral metselwerk of stukadoorswerk) uitvoeren. 

 

 

Kalkzandsteenlijmwerk

VKL foto 1

Onder kalkzandsteen lijmwerk wordt verstaan het verlijmen van kalkzandsteenblokken en kalkzandsteenelementen van zowel dragende als niet-dragende wanden. Wat niet verstaan wordt onder kalkzandsteen lijmwerk is het verlijmen van (kalkzandsteen) metselstenen. Dit wordt als metselwerk beschouwd in de branche. Kalkzandsteen lijmwerk wordt op grote schaal toegepast in nieuwbouw en renovatie zowel in woningbouw als utiliteitsbouw.

VKL foto 3

-Kalkzandsteen lijmwerk is een snelle en flexibele bouwmethode;
-Kalkzandsteen lijmwerk is prijstechnisch interessant;
-Kalkzandsteen lijmwerk is bouwtechnisch beter;
-Kalkzandsteen lijmwerk is een arbeidsvriendelijke bouwmethode;
-Kalkzandsteen lijmwerk kan ook onder bijna alle weersomstandigheden worden uitgevoerd.

 

Vereniging Kalkzandsteen Lijmbedrijven (VKL)

Nieuweweg 226 Postbus 310
NL-3900 AH Veenendaal Netherlands
Telefoon: 0318-547397 Fax: 0318-547399
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Internet: www.vkl-web.nl

 

Contactgegevens

Bernhardstraat 61

4751 BN Oud-Gastel

     

Tel: 0165 325 860
Fax: 0165 512 422

 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.